Bewoner Holland Park

Woont u al in Holland Park? U vindt op deze pagina’s handige informatie over het wonen in de wijk Holland Park. 

Parkeren

Holland Park is een autoluwe wijk. Dat betekent dat, in tegenstelling tot andere wijken in Diemen, u als inwoner geen parkeerontheffing kunt aanvragen voor het parkeren op straat. Van bewoners wordt verwacht dat zij de auto parkeren in de parkeergarages. Op straat geldt de blauwe zone. Dat betekent dat u maximaal twee uur op straat met de blauwe parkeerschijf kunt parkeren.

Parkeren bezoekers
Ontvangt u bezoek in Holland Park? Dan kunt u tegen betaling een bezoekersontheffing aanvragen. Hiermee kan uw bezoek op straat parkeren. U kunt een bezoekersontheffing aanvragen via de volgende link

In de wijk zijn verschillende openbare parkeerplaatsen om elektrische auto’s op te kunnen laden. Een overzicht van alle laadpalen vind je via de volgende website. Wilt u de locaties van nieuwe laadpalen in de gaten houden? De volgende website  geeft hier meer informatie over. 

In wijk Holland Park parkeren bewoners in garages die niet van de gemeente Diemen zijn. De VvE is dan verantwoordelijk voor het realiseren van laadpalen. Er zijn ook laadpalen in Holland Park aanwezig, hier kan met gebruik van de blauwe parkeerschijf geladen worden. Dus maximaal 2 uur. Voor bewoners gelden deze regels ook. 

Melding openbare ruimte 

Ziet u in de buurt iets dat gerepareerd of opgeruimd moet worden, zoals kapot straatmeubilair, glas op straat of andere zaken, dan kunt u dat bij de gemeente melden. U geeft dan een melding openbare ruimte door. U kunt dit digitaal doen via onze website. U kunt ook contact opnemen met het Klant Contact Centrum en de melding doorgeven. Bel met 020 31 44 888. 

Eigen groen onderhouden

Holland Park Oost is een mooie en waterrijke buurt, maar met veel verharding. We willen graag meer groen en minder verharding. De gemeente is daarom aan de slag gegaan met bewoners om de openbare ruimte groener te maken. Er is een definitief ontwerp gemaakt dat laat zien hoe de buurt op verschillende plekken wordt vergroend. Wilt u ook een stukje eigen groen onderhouden? Binnenkort is er via deze website te lezen hoe u dit kunt aanvragen. 

Afval

In de buurt staan verschillende ondergrondse containers voor de diverse afvalsoorten zoals papier, glas, textiel en restafval. Deze worden geregeld geleegd door Meerlanden.
Sinds kort staan er ook ondergrondse containers voor het groenten, fruit- en tuinafval (gft-afval). Om vervuiling van het afval te voorkomen, zijn de containers afgesloten en alleen met een pasje te openen. Wilt u gebruik maken van deze container? Vraag een gratis toegangspasje aan bij Meerlanden via pi@meerlanden.nl. Op de container zit een sticker waarop staat wat allemaal in de container mag.

Voor algemene informatie over bijvoorbeeld grofvuil, kringloopwinkels en andere zaken kunt u ook kijken op de volgende website

Grofvuil 
Grofvuil is afval dat voor niemand meer bruikbaar is en te groot en te zwaar voor de restafvalcontainer. Niemand vindt het fijn om tegen troep op straat aan te kijken! Zet uw grofvuil daarom nooit zomaar op straat. Als het grofvuil op de platen van de ondergrondse containers staat, kunnen deze niet geleegd worden. U kunt uw grofvuil gratis wegbrengen naar het Recyleplein. Ook grote kartonnen dozen kunt u hier brengen. U kunt uw grofvuil ook thuis op laten halen. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Dat kan online via het volgende formulier  of telefonisch via (020) 31 44 888.

Kringloopwinkel
Misschien zijn uw oude spullen voor iemand anders nog bruikbaar. Dan kunt u deze ook wegbrengen of op laten halen door Kringloopwinkel Rataplan.

Recycleplein
Landlust 2, 1111 HP Diemen.

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. 
Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Idee voor de buurt 

We wonen allemaal graag in een omgeving waarin we prettig kunnen samenleven. De omgeving maken wij samen. Heeft u iets leuks bedacht voor de buurt, waar uw buurt beter, prettiger en mooier van wordt? Denk bijvoorbeeld aan ideeën die de woonomgeving kunnen verbeteren of aan activiteiten voor jong en oud. Laat ons dit weten en wij denken graag met u mee. Misschien zijn er ook manieren waarbij de gemeente u kan helpen bij het uitvoeren van het plan. Mail uw idee naar info@hollandpark.nl onder vermelding van ‘idee buurt Holland Park’ of neem contact met ons op. Bel met 020 31 44 888. U kunt vragen naar mevrouw F. Heijmeijer.