De wijk

Holland Park Campus

Op Holland Park Campus, ook wel Our Campus genoemd, wonen meer dan 1000 studenten met allerlei voorzieningen in de buurt. Op de campus bevinden zich ook ongeveer 770 woningen voor ‘young professionals’ onder de naam ‘Our Domain’. Meer informatie over de campus, verhuur van kamers is te lezen via de volgende link.   

Onderzocht wordt of op de Campus nog extra woningen gerealiseerd kunnen worden, waarvan een flink aandeel voor de doelgroep senioren (sociale en middeldure huur). 

Buurt Holland Park Oost

Als huurder van Toren 3 & 4 en Blok 6 & 7 krijg je toegang tot LIVVIN. LIVVIN is er om de woonbeleving op Holland Park leuker, gemakkelijker en inclusiever te maken. Via de exclusieve LIVVIN app blijven de bewoners op de hoogte van alle ontwikkelingen op Holland Park en de omgeving. Daarnaast kunnen deze bewoners gebruik maken van de LIVVIN Huiskamer op Jan Duikerhof 84; de gezamenlijke ruimte waar events worden georganiseerd, waar gewerkt kan worden en waar buren elkaar kunnen ontmoeten. Romana de Community Manager is dagelijks aanwezig voor vragen en ideeën. Als je in contact wilt komen, mail dan naar cm-hollandpark@livvin.nl

Buurt Holland Park West (Park Valley)

In de buurt Holland Park West (projectnaam ‘Park Valley’) worden in fases 716 woningen gebouwd. Het gaat om koopwoningen in de vrije sector en huurwoningen in de middeldure en sociale huursegment. In de eerste fase wordt ook een brede school gebouwd die ruimte biedt voor ongeveer 700 basisschoolleerlingen met een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en een gymzaal die ook door de buurt gebruikt kan worden. Tegenover de school wordt een buurthuis gerealiseerd, waarin allerlei buurtactiviteiten kunnen worden georganiseerd. Holland Park West wordt ontwikkeld door een samenwerking van BPD en Dura Vermeer. De verkoop van de eerste woningen is gestart. Lees meer over de verkoop van woningen. 

Voorzieningen

In Holland Park Oost zijn al verschillende voorzieningen te vinden qua winkels, horeca, sporten en andere zaken. Aan de Gerrit Rietveldsingel vindt u het centrale park (naam volgt). Dit park heeft, naast veel groen, onder andere een ligweide, een voetbalveld en speelplekken voor verschillende leeftijden. Het park leent zich perfect voor picknicks of een kleine wandeling in de lunchpauze. Ook vindt u in deze buurt een huisartsenpraktijk gevestigd aan de Willem Dudok hof 93. De komende periode worden verschillende voorzieningen, waaronder horeca, geopend op het Herman Broodhof. Op de Campus bevinden zich al veel voorzieningen,  met name gericht op de directe omwonenden. Je moet dan niet alleen denken de horecagelegenheden, supermarkt en fietsenmaker, maar bijvoorbeeld ook aan een tandarts en kapper. 

Ondernemen in Holland Park 

In Holland Park zijn wij altijd op zoek naar ondernemers. Holland Park wordt straks immers een woonwijk met ongeveer 6000 woningen. Voor een ondernemer biedt dit volop kansen! Bent u de ondernemer die meegroeit met Holland Park? Laat het ons weten en neem contact op met de gemeente. Bel met 020 31 44 888 en vraag naar de heer M. Plug. U kunt ook e-mail sturen naar: ez@diemen.nl. Voor meer informatie over ondernemen in Diemen, bestemmingsplannen en andere zaken, kunt ook kijken op de pagina Ondernemen in Diemen.